Klasični sistemi - centralnog grijanja: dvocjevni, jednocjevni i sistemi sa podnim razvodom

klasicni

Etažno grijanje - izvodi se u jednoj ili više etaža, pogodno za individualne stambene kuće ili stanove u stambenim zgradama

etažno

Podno grijanje - najekonomičnije i najprijatnije grijanje

podno

Centralno grijanje sistem je pomoću kojeg se u cijelom stanu ili kući, odnosno određenom prostoru , održava stalna temperatura. Prostor se zagrijava pomoću tople vode ili zraka koji struje kroz cijevi i radijatore iz centralnog kotla ili sličnog sistema za grijanje. Princip je jednostavan ali sistem je složen te zato ugradnjune treba prepustiti amaterima.

Upravo se na području centralnog grijanja u posljednje vrijeme pojavilo mnogo nestručnih izvođača radova koji vrebaju visoku i laku zaradu. Bez obzira za koga se odlučili, prije izvođenja, provjerite kredibilitet izvođača, odnosno njegove tvrtke. Ne prepuštajte taj posao samozvanim “majstorima” i ne nasjedajte na “iznimno jeftine” ponude bez garancije funkcioniranja, jer svakako je sigurno da mnogi posao mogu izvesti, pitanje je jedino kako će izvedeni posao poslužiti kasnije i još mnoge godine pravilno i zadovoljavajuće grijati ?!!